coaching

Wat het oplevert is:

  1. beter begrijpen en voelen, ook in je lijf en in je hart, hoe bepaalde dingen voor jou werken.
  2. beter in staat zijn om ander, effectiever gedrag te laten zien.
  3. je zekerder en prettiger voelen.

Dat klinkt mogelijk enigszins hevig of zweverig, maar de invulling is best praktisch.
- We voeren onderzoekende gesprekken over zaken die te maken hebben met werken, leren en leven.
- Vaak heb je bij de start een vraag, of een verlangen. Je wilt iets of je wilt iets juist niet meer.
- We kijken naar de patronen. Hoe doe je de dingen? Waar leerde je ze? Wat kom je voor blokkades tegen? Waar komen die vandaan?
- Ik vertel wat ik aan je zie en beleef. Ik heb vaak een goed oog voor de krachten en mogelijkheden van iemand.
- Ik maak gebruik van verschillende middelen, inzichten, technieken: systemisch werk, meditatie, massage, synectics, appreciative inquiry, enneagram, rollenspellen, dagboekjes, klei, etc. Je kunt zeggen dat ik niet volgens een bepaalde ‘methode’ werk, maar dat ik gebruik wat me op dat moment geschikt lijkt. Dat is zo, maar ik werk steeds vaker met meditaties en opstellingen. 

Voor mij is de zin van jezelf leren kennen dat je jezelf beter ziet zoals je bent, dat je je kern dichter nadert. Dat je de schillen die om je heen zitten, van defensiemechanismes en van overtuigingen, kunt zien. Als je je automatische gedragspatronen beter kent, dan zijn ze daarmee niet weg, maar je kunt zeggen dat je ze ‘hebt’, in plaats van dat je ze ‘bent’. Je wordt er minder door gestuurd. Je kunt afstand maken, en er (mild) naar kijken. En keuzes maken. Dat heet wel persoonlijk leiderschap. En op die weg daar naartoe, die  in mijn ogen een heel leven duurt, loop ik een eindje mee. Ik leg mijn pad naast het jouwe, en we onderzoeken gezamenlijk hoe het zit, hoe we denken dat het zit, nu. ‘Our best current thinking’. (Synectics)

Mijn belangrijkste drijfveer is om je te helpen zoeken naar de zin: zowel de betekenis als het plezier. Die twee betekenissen van het woord. We onderzoeken de dingen die voor jou van betekenis zijn. De zin voor jou van het leven, van het werk. En we zoeken naar wat je echt leuk vindt. Plezier in het leven, plezier in het werk. Vaak gaan betekenis en plezier samen, volgens mij.

WAT JE
KENT BEN JE
NIET MEER.